Dr Green Thumb

Mikropovrće Mikrobiljke

Mala i odabrana ekipa entuzijasta koja je rešila da hrani ljude zdravljem. Ekipa koja svakodnevno vredno radi, čupa pa sadi, seče,pakuje,razvozi i beskrajno se zabavlja. Dr.Green je jedan građevinski inženjer pobegao iz ludila zvanog “građevina”, organizacioni stub koji je projektovao,opremio, organizovao, izučio proizvodnju temeljno i detaljno. Mr.Green stub prodaje, jedan iskusan barmen koji je učio zanat sa ljudima, da prepozna i najtananije želje koje će da pretoči u miks za sva čula i potpuno zadovoljstvo. Vizija i akcija, naša komunikacija i energija poleta. Kada on priča o budućnosti I kako biljke rastu uz muziku i ljubav mi se pretvorimo u uvo svi.

MIKROPOVRĆE (Mikrobiljke) su mlade biljke (starosti do 15 dana) isklijane iz organskog semena povrća, začina ili drugih biljnih vrsta na mikro organskom medijumu u strogo kontrolisanim uslovima do stadijuma između klice i bebi biljke. Mikrobiljke imaju mnogo jače razvijen ukus od biljke u stadijumu klice.

Zbog stadijuma u kom se seku i zaštićenih uslova za rast one su mnogo čistije od biljaka koje su izložene virusima, dostupne su cele godine. Mikrobiljke su od 4 do 40 puta bogatije nutrijentima od odrasle biljke a jedna od najvećih vrednosti je hlorofil “najjači prirodni lek” od svih poznatih prirodnih elemenata.

ZDRAVSTVENE VREDNOSTI  – Neprocenjive, Izuzetne! Istraživanje je pokazalo da kotiledoni (prvi razvijeni listovi) imaju mnogo veću gustinu i koncentraciju organskih nutrijenata. Ovo istraživanje je pokazalo da je mikrobilje bogato antioksidantima, enzimima, vitaminima C, E i K, mineralima (najviše K, Ca, Mg), kao i karotenoidima.  [1] Istraživanje je objavljeno u naučnom časopisu Journal of Agricultural and Food Chemistry i dostupno je na internetu.https://agnr.umd.edu/news/mighty-microgreens

Svaka biljka ima svoje vrednosti koje se još više pojačavaju kombinacijom više biljaka. Iznenadite sebe i bližnje novim ukusima zdravlja. Mikrobiljkama nadomešćujete sve potrebne vitaminske suplemente u živom i aktivnom obliku važne za: vid, kožu, zdravlje kostiju, zdravo varenje, smanjenje upalnih procesa, prevenciju kardio-vaskularnih bolesti, borbu protiv kancera, jačanje imunog istema….itd.. Poručite svoju porciju zdravlja I za 15 dana biće na vašem stolu.

Dr Green Thumb
Korpa