Global Wellness day

Lista želja Delite
Share Course
Page Link
Share On Social Media

Osnovni podaci o kursu

Svetski dan velnesa

Spojite se sa prirodom u 2024

Pridružite se milionima širom sveta da proslavite Svetski dan zdravlja uz potpuno besplatne aktivnosti u subotu, 8. juna 2024

Ove godine priprema se obeležavanje Svetskog dana velnesa (GWD) po 13 put u subotu, 8. juna  sa temom #MagentaNature. #MagentaNature simbolizuje putovanje na kome se  ponovo povezujemo sa prirodom i pozivamo sve ljude dobre volje da dožive iskustvo transformacije i harmonije u interakciji  sa prirodom.

Veza sa svetom prirode, #MagentaNature , neophodna je za opšte blagostanje, gde priroda nije samo naše okruženje već i dragoceno iskustvo koje neguje fizičko, mentalno i duhovno zdravlje.

Ove godine, preko 150 ambasadora Svetskog dana velnesa i volontera poziva ljude svih uzrasta da žive životom u jedinstvu sa prirodom sa fokusom na  4 stuba #MagentaNature filozofije:

1.Jedite zdravu hranu: Neka vaša čula uživaju u živim bojama i ukusima koje Zemlja ljubazno nudi. Neka svaki obrok bude proslava raznovrsnih, korisnih darova koje priroda pruža.

  1. Boravite u prirodi: Zakoračite u očaravajuće carstvo na otvorenom. Bilo da se radi o veličanstvenoj šumi, mirnom parku ili tihom uglu vaše bašte, dozvolite sebi da budete okruženi živom tapiserijom prirode. Neka vam sunce poljubi kožu, udahnite oštar vazduh i neka simfonija zvukova prirode postane deo vašeg svakodnevnog života.
  2. 3. Zaštitite prirodu: Postanite čuvar životne sredine. Preduzmite svesne korake da smanjite svoj ekološki otisak. Prihvatite održive prakse, reciklirajte i doprinosite dobrobiti planete. Čuvajući prirodu, čuvate svetost našeg zajedničkog doma za generacije koje dolaze
  3. 4. Budite u prirodi (duhovno): Uključite se u duhovne prakse koje neguju duboku vezu sa prirodnim svetom. Bilo kroz meditaciju, svesnu kontemplaciju ili jednostavno uzimanje trenutaka tišine u prirodnom okruženju, dozvolite svom duhu da se preplete sa suštinom Zemlje. Shvatite da niste odvojeni od prirode, već ste sastavni deo njene velike tapiserije.

“Povezivanje sa prirodom nije samo aktivnost; to je način razmišljanja. Oni koji odluče da žive dobro shvataju da je povezivanje sa prirodom takođe način života“, kaže osnivač Globalnog vellness dana Belgin Aksoi. „Svetski dan velnesa nije samo dogadjaj; to je poziv na akciju, poziv pojedincima da aktivno učestvuju u sopstvenom blagostanju i doprinose harmoničnom odnosu sa svetom oko nas. Hajde zajedno da krenemo na ovo transformativno putovanje ka zdravijem, povezanijem postojanju usredsredjujući se na prirodu sa #Magenta Nature.”

Osnovan 2012. godine, GWD je dan koji se slavi svake druge subote svakog juna na više desetina i hiljada lokacija širom sveta. Sve aktivnosti učesnika su potpuno besplatne. Kao velnes pokret koji je okupio svet u inspirativnoj misiji, GWD nastavlja da ja

Show More

Student Ratings & Reviews

No Review Yet
No Review Yet
Korpa