KAKO OSTVARITI KOMPATIBILNOST U MUŠKO – ŽENSKIM ODNOSIMA

Kategorije: DOGAĐAJI UŽIVO
Lista želja Delite
Share Course
Page Link
Share On Social Media

Osnovni podaci o kursu

Proces muško-ženske privlačnosti ima 3 lica.

Jedno je skretanje pažnje na sebe.

Drugo je zainteresovanst za ličnost.

I na kraju treće je održavanje odnosa.

Ovi ciklusi se smenjuju tokom odnosa.

 

Knjiga „Muškarci su sa Marsa, žene su sa Venere“ dobro opisuje različitost polova odnosno različitost „muškog“ i „ženskog“ mozga.  Muškarci su motivisani kada se osećaju potrebno, a žene kada neko nežno brine o njima. Kada imaju problem, muškarci imaju potrebu da se osame i promisle, dok žene vole da otvoreno pričaju o problemu. Oni treba da prevaziđu otpor prema pružanju ljubavi, dok one prema primanju iste.

Muškarac da bi se osetio motivisanim potrebno je da oseti kako žena u njega veruje, ceni ga i prihvata. Sa druge strane ženi je potrebno razumevanje, saživljavanje i saosećajnost.

Umesto da saslušaju i saosećaju sa ženom, pripadnici „jačeg“ pola daju savete. Dok pripadnice „lepšeg“ pola umesto da prihvate muškarca takvog kakav jeste, pokušavaju da ga promene.

Maskulina energija vrednuje snagu, sposobnost, efikasnost i uspeh. Ne čitaju Bazar niti samopomoć, zanimaju ih pojave, stvari, tehnologija, sport, ne osećanja i ljudi. I veoma su ponosni što stvari rešavaju sami. Autonomija je simbol efikasnosti, snage, sposobnosti. Ponuditi muškarcu savet koji on nije tražio znači pretpostaviti da on ne zna šta da radi ili da to ne može da uradi sam čime se njegovi kvaliteti dovode u pitanje.

Feminina energija vrednuje lepotu, odnose među ljudima, komunikaciju. Pomažu se međusobno, sebe poimaju kroz svoja osećanja i kvalitet odnosa sa drugima.

Žene imaju konstruktivne kritike i žele da usavrše stvari. Muškarci ne popravljaju ono što radi. Kada žene krene da ga „usavršava“ i daje konstruktivne kritike on to doživljava kao uvredu i napad i kao da njemu treba popravljanje.

Muškarci imaju pobedi-izgubi filozofiju. Takva filozofija je toksična za vezu. Žene sa druge strane imaju izgubi-pobedi filozofiju. Ja gubim, tako da bi ti mogao da dobiješ. Za zdravu vezu potreban je win-win mindset.

Ovo je samo delić onoga što pravi razliku između žena i muškaraca, dođite na radionicu da vratite u balans feniminu i maskulinu energiju u vama.

Radionicu vode: Dr Irena Petrović Motika, Gordana Budisavljević Topić i Desimir D. Ivanović

DESIMIR D. IVANOVIĆ, dipl. ing, trener za ljudske resurse i učitelj kliringa, radio je kao trener, predavač, psihoterapeut i supervizor u više evropskih zemalja, SAD, Kanadi i Australiji. Održao je preko 700 stručnih radionica i seminara i više od 10.000 sati individualnih sesija raznovrsne problematike. Trenirao je u trogodišnjim obukama 14 generacija klirera, preko 200 učesnika u 8 zemalja

 

Da budete indormisani o najnovijim edukacijama, treninzima, seminarima i radionicama nastavite da pratite naš sajt, ali i našu instagram Life Balance stranicu Ovde.

Show More

Šta ćeš naučiti?

  • Naučićete kako da ojačate "muško" u muškarcima i "žensko" u ženama
  • Saznaćete kako podići nivo lične inteligencije na ovu temu i graditi skladne i funkcionalnre odnose zasnovane na razumevanju i međusobnoj podršci
  • Dobićete kako teorijsku potkovanost, tako i praktične vežbe
  • Osvestićete dosadašnje propuste, doneti nove odluke i razvijaćete neophodne lične sposobnosti
  • Naučićete koje su osnovne razlike između "muške" i "ženske" energije

Student Ratings & Reviews

No Review Yet
No Review Yet
Korpa