Razvoj komunikacionih sposobnosti

Kategorije: DOGAĐAJI UŽIVO
Lista želja Delite
Share Course
Page Link
Share On Social Media

Osnovni podaci o kursu

Kada usamljenost postane epidemija

 

U podužem tekstu autor (Vivek H. Murthy), inače lekar po profesiji, navodi da danas u Americi svaki drugi čovek pati od izvesnog stepena usamljenosti. Kroz takvo stanje svaki čovek povremeno prolazi u pojedinima fazama svog života, ali se ovde radi o jednoj produženoj i hroničnoj fazi praćenoj anksioznošću i depresijom, koja dovodi do prerane smrti.

Procenat umiranja od usamljenosti se upoređuje sa pušenjem i drugim razlozima prerane smrti: srčane bolesti (29%), demencija (50%) i moždani udari (32%). U celokupnoj praksi kliringa (kliring je psihoterapeutski pravac), putem individualnih sesija i grupnih treninga ličnih sposobnosti i veština, najdirektnije se bavi ovim pitanjem.

Ova tematika je obrađena i u Desimirovim knjigama: „Da li sam ja normalan?“, „Od usamljenosti do odnosa“ i „Majka te nije volela“ (Izdavač: METAFIZIKA Beograd). Podstaknut ovim tekstom, na jednom od njegovih predavanja je istakao da naša Škola kliringa ima na raspolaganju:

ANTIBIOTIK PROTIV USAMLJENOSTI

 

Naravno, razvoj i unapređenje komunikacionih sposobnosti i veština je svima neophodno, posebno u ovo vreme savremenih tehnologija, kako bi se stvorio prostor i podigli lilčni kapaciteti za neposrednije, zdravije i lakše međusobne odnose, kako unutar porodice tako isto i na širem društvenom i poslovnom planu.

Zato smo za Vas spremili radionicu

RAZVOJ KOMUNIKACIONIH SPOSOBNOSTI

Subota i nedelja, 25 i 26. novembar, od 10 do 18h

UŽIVO, „Dijada“, Beograd,. ul. Kosovska 3

 

„KLIRING PSIHOTERAPIJSKI I KOUČING METOD – ANTIBIOTIK PROTIV USAMLJENOSTI“

 

Ljudska potreba za ljubavlju i prisnošću nastaje kao rezultat komunikacije. Socijalizovani smo i obrazovani kroz komunikacioni proces. Putem komunikacije upoznajemo sebe, učimo o drugima, organizujemo se i pronalazimo svoje mesto i ulogu u društvu.

Veliki broj ljudi danas, na ovaj ili onaj način, u svakodnevnom, kako profesionalnom tako i u privatnom životu, stalno je suočen sa najrazličitijim izazovima i teškoćama, koje su u svojoj osnovi komunikacijske prirode.

Kako podići nivo svoje svesnosti po ovom pitanju i unaprediti svoje lične komunikacione sposobnosti i veštine?

Koji su to osnovni principi i efikasni alati za ostvarivanje boljeg međusobnog razumevanja, za postizanje dubljih, smislenijih i lakših odnosa sa drugima?

Ova radionica pruža odgovore na ta pitanja, kao i praktične vežbe i rešenja za različite situacije. Predstavlja deo standardnog programa obuke iz kliringa i koučinga, ali je otvorena i za sve druge koji su zainteresovani.

RUKOVODILAC OBUKE:

Desimir D. Ivanović, dipl. inž., trener za ljudske resurse i učitelj kliringa

ASISTENT:

Nataša Jovanović, dipl. inž. org. nauka, kouč, klirng terapeut, vlasnik FoRRest – prostor za rast

 

Prijavite se odmah, a za vesti o najnovijim dešavanjima iz ličnog razvoja pratite nas na instagram stranici Life Balance Ovde.

Show More

Šta ćeš naučiti?

  • Unapređivanje komunikacije sa sobom i drugima
  • Podizanje svesti o ključnim tačkama za razvoj i napredovanje
  • Bićete vođeni kroz praktične vežbe pomoću kojih ćete steći direktno iskustvo u novom, kvalitetnom načinu komunikacije
  • Upoznavanje i druženje sa ljudima sličnim sebi

Student Ratings & Reviews

No Review Yet
No Review Yet
Korpa