Moć je u nama

Što smo bolje prošli u ranom periodu detinjstva, to imamo veći kapacitet za odnose sa drugim ljudima. Moć je u nama samima, a što imamo bolju startnu poziciju, to bolje. Što smo se više osećali sigurnim i voljenim i slobodnim da izrazimo sebe, svoju prirodu to nam olakšava život odrasle osobe. Onda doživljamo svet kao dobro i bezbedno mesto. Na taj način imamo poverenje u život. To je suprotno uverenju da je svet opasno mesto. I da moramo da se „čuvamo“ i „borimo“ kroz život, kao da smo u boks meču.

 

 

Mnogi nisu baš dobro prošli u ranom periodu. Na primer njihovi roditelji su preslikavali sopstvena ograničavajuća uverenja o svetu na dete. A mogući su i drugi scenariji koji dovode do istog. Tada imamo konflikte sa okolinom. Čak i sa samim sobom. A svet doživljavamo kao lošije mesto i ne ide nam sve sa lakoćom u životu. Moguće je i da se razvije gard i način razmišljanja: „Ja protiv sveta“. A život nije borba, život je balans. Više o tome ovde.

 

 

To ne znači da smo mi zbog toga krivi ili lošiji od drugih. Već da smo zaglavili u crno-belom kontejneru koji je legitimno stanje za dete do treće godine.

Važno je osvestiti da dečiji deo nas još uvek tako funkcioniše. Da su to mehanizmi koji kreiraju iskrivjeni doživljaj sveta. A kroz rad na sebi, namirenje i viđenost vremenom izlazimo iz tog načina funkcionisanja.

Dakle moć je u nama i mi sami možemo promeniti svoj doživljaj sebe i sveta i samim tim svoj život, a da ne moramo menjati svet.

 

U redu, moć je u nama, a kako promeniti svoj doživljaj sebe?

 

Za početak poželjno je raditi sa psihoteraputom/koučom/trenerom ličnog razvoja. I to na teme koje su vama bitne. Tu se dešavaju najveće trensformacije. One nisu instant, nisu magična pilula. Šta više taj proces ume da bude i bolan. Isto tako, to je proces u kome jačamo sebe, svoje kpacitete, gradimo samopouzdanje, gradimo kapacitet za bliskošću i tako dalje.

Pogledajte u našoj sekciji Partneri  ovde i odaberite stručnjaka baš za vas. Pratite i našu instagram stranicu LifeBalance.rs gde često gostuju tokom lajv uključivanja profesionalci iz sfere ličnog razvoja. Oni služe ljudima, oni daju sebe, svoje znanje, svoju empatiju i koji rade 1 na 1 sa klijentima. Ali i skroz programe, radionice, treninge.

Ako vam je potrebna pomoć da pronađete vodiča za putovanje vašim unutrašnjim svetom, pišite nam na contact@lifebalance.rs na instagram stranici LifeBalance.rs ovde ili u komentaru ispod.

Ostavi komentar

Korpa