Preduzetništvo mora biti Svesno

Ako bi vas neko danas pitao čime biste se bavili ako ne biste morali ništa da radite i ne radite to zbog novac koji bi odgovor bio?

Ono što je odgovor tu leže Vaši darovi i zov Vaše duže.

Kad udružimo ono što volimo da radimo i ono u čemu smo najbolji onda živimo svoju svrhu.

E to je Svesno preduzetništvo.

Ono što istinski definiše svesnog preduzetnika jesu vrednosti sa kojima vodi svoj posao.

Većina preduzetnika započinje posao razmišljajući samo o zaradi. „Mogu da zaradim novac radeći ovo“ ili „Ova ideja će me učiniti bogatim“.

Svesni preduzetnici ne moraju da kače svoje vrednosti na društvenim mrežama. Oni žive te vrednosti iz dana u dan. I te vrednosti ne proističu iz nekog korporativnog planiranja, već od trenutka kada su odlučili da slede svoju strast i započnu poslovni poduhvat. Vrednosti potiču od toga ko oni jesu, u svojoj srži.

Sledi pitanje da li zaista uživam u poslu ili je posao važan zbog zarade?

Iako nema ničeg lošeg u pokretanju posla samo da bi se zaradio novac, to retko daje smisao i teži da podstiče naš ego, a ne našu dušu.

Nasuprot tome, svesni preduzetnici počinju mnogo drugačije. Genezu svesnog poslovanja obično zasnivaju na strasti osnivača (volim ovo da radim) kao i na njihovim potencijalima (ja sam dobar u tome). Oni jednostavno žele da zarade novac radeći ono što vole i da iskoriste svoje darove na tom putu , a da pritom učinim svet  boljim mestom.

Radost, mir, inspiracija, strast, jasnoća i ispunjenje to je ono što Svesno preduzetništvo donosi.Svi mi imamo nešto da ponudimo svetu što niko drugi ne može, i svi možemo da iskoristimo svoje veštine i strasti za dobro… Šta je ono što čini da se osećaš živim?

Ako te Zanima kako do svesnog preduzetništva prijavi se na Konferenciju Svezno preduzetništvo OVDE

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart