Preduzetništvo mora biti Svesno

Ako bi vas neko danas pitao čime biste se bavili ako ne biste morali ništa da radite i ne radite to zbog novac koji bi odgovor bio?

Ono što je odgovor tu leže Vaši darovi i zov Vaše duže.

Kad udružimo ono što volimo da radimo i ono u čemu smo najbolji onda živimo svoju svrhu.

E to je Svesno preduzetništvo.

Ono što istinski definiše svesnog preduzetnika jesu vrednosti sa kojima vodi svoj posao.

Većina preduzetnika započinje posao razmišljajući samo o zaradi. „Mogu da zaradim novac radeći ovo“ ili „Ova ideja će me učiniti bogatim“.

Svesni preduzetnici ne moraju da kače svoje vrednosti na društvenim mrežama. Oni žive te vrednosti iz dana u dan. I te vrednosti ne proističu iz nekog korporativnog planiranja, već od trenutka kada su odlučili da slede svoju strast i započnu poslovni poduhvat. Vrednosti potiču od toga ko oni jesu, u svojoj srži.

Sledi pitanje da li zaista uživam u poslu ili je posao važan zbog zarade?

Iako nema ničeg lošeg u pokretanju posla samo da bi se zaradio novac, to retko daje smisao i teži da podstiče naš ego, a ne našu dušu.

Nasuprot tome, svesni preduzetnici počinju mnogo drugačije. Genezu svesnog poslovanja obično zasnivaju na strasti osnivača (volim ovo da radim) kao i na njihovim potencijalima (ja sam dobar u tome). Oni jednostavno žele da zarade novac radeći ono što vole i da iskoriste svoje darove na tom putu , a da pritom učinim svet  boljim mestom.

Radost, mir, inspiracija, strast, jasnoća i ispunjenje to je ono što Svesno preduzetništvo donosi.Svi mi imamo nešto da ponudimo svetu što niko drugi ne može, i svi možemo da iskoristimo svoje veštine i strasti za dobro… Šta je ono što čini da se osećaš živim?

Ako te Zanima kako do svesnog preduzetništva prijavi se na Konferenciju Svezno preduzetništvo OVDE

Ostavi komentar

Korpa