Sedma čakra

Sedma čakra ili „Krunska“ ima ime Sahasrara. U obliku je (ljubičastog) lotosa i ima mnogo latica. Svrha joj je razumevanje, a lokacija – vrh glave.

Sedma čakra ima razarajući virusni program – navezanost

Gubitak onoga na šta smo navezani – ljubav, uverenja, osoba, pozicija –  veliki je učitelj. Otpuštanje nas spašava, jer smo navezani na ono što je spolja.

Rešenje je lampa na unutra, jer (moć je u nama) i pitanja: Ko je taj koji je navezan? Koja uverenja podržavaju tu navezanost? Kada su nastala ta uverenja i koji im je bio smisao tada? Šta je korist od tih uverenja i koji im je smisao? Šta je veće i značajnije? Probajte da zapišete ili otkucate odgovore na ova pitanja.

Temeljno pravo sedme čakre je pravo da znam i da naučim, transcedencija, otvorenost

Kada su u pitanju organi, povezana je sa mozgom i centralnim nervnim sistemom. A posebno sa hipofizom – žlezdom koja kontroliše sve ostale žlezde našeg tela. Ona utiče na sve u organizmu, uključujući i upijanje svetlosti i ritam smenjivanja budnog stanja i sna.

Kada je sedma čakra zdrava imamo sposobnost da percipiramo, analiziramo i asimiliramo informacije. Tu spada i inteligencija, obazrivost, poimanje, otvoren um, preispitivanje, duhovna povezanost, mudrost, transcedencija.

Povrede i traume ove čakre za posledicu donose sakrivanje informacija, vaspitanje koje ne podržava radoznalost, nametnuta religioznost, narušavanje ili nepriznavanje naših uverenja, slepa poslušnost, laži, dezinformacije.

Potrpažnjena čakra vodi u cinizam oko duhovnosti, rigidne stavove i uverenja, materijalizam, pohlepu, dominaciju nad drugima

Sa druge strnae pretrpana čakra vodi u preveliku intelektualizaciju, duhovnu zavisnost, konfuziju, disociju od tela

Zdravstvene posledice ukoliko ova čakra nije aktivna su migrena, amnezija, spoznajne zablude pa i tumori na mozgu

Kako se balansira?

Ponovim uspostavljanjem povezanosti sa fizičkim i emocionalnim, uspostavljanjem duhovne povezanosti, meditacijom, mindfulness, duhovnom disciplinom, psihoterapijom, preispitivanjem stavova verovanja, razvijanjem unutrašnjeg posmatrača

Afirmacija je – Vodi me unutrašnja mudrost, božansko je u meni, otvorena sam za nove ideje i sve što mi treba dolazi samo

Mantra : OM

Kada je ova čakra razvijena dolazimo do toga da nismo više u dualizmu, već shvatamo da smo svi mi jedno, da postoji jednota. Imamo tu podelu da je Bog na nebu, a Majka Zemlja na zemlji, a zapravo je sve povezano, sve je jedno.

Glavna pitanja sedme čakre:

♦ Svest
♦ Unutrašnji posmatrač
♦ Univerzalni identitet
♦ Navezanost
♦ Uverenja
♦ Sistemi verovanja
♦ Transcedencija
♦ Viša Ja
♦ Božansko
♦ Jednota

Prepoznaješ se u tekstu? Želiš da aktiviraš svoje čakre? Poseti odeljak Partneri Ovde na našem sajtu i pronađi pravu osobu za rad na čakrama. Zaprati nas na instragram stranici Life Balance Ovde.

Ostavi komentar

Korpa